Logo

Federatie van Vlaamse OCMW maatschappelijk werkers

Brengt OCMW mw'ers samen om hun stem te laten horen

OCMW maatschappelijk werkers hebben een unieke positie in onze samenleving. Onderschat niet de kennis die je als hulpverlener hebt opgebouwd over armoede en sociale uitsluiting. Doe er iets mee!

We bieden 5 manieren aan om in contact te komen met elkaar:

Forum per mail


Meld jezelf dan aan voor ons forum via email, waardoor je onmiddellijk ook lid wordt van de Federatie van Vlaamse OCMW maatschappelijk werkers. Sinds 2007 zijn we actief via Yahoo Groups. Eind 2020 zijn we overgeschakeld naar Google Groups. Dit forum is geheel vrijblijvend.

Hoe kan je lid worden?

Wens je toe te treden tot de groep stuur dan een mailtje naar federatiemwers@gmail.com Met dit emailadres kan je vervolgens berichten posten en ontvangen op het forum. Je hoeft hiervoor geen gmailadres aan te maken.

Hoe kan je een bericht verzenden?

Om een boodschap te sturen naar alle leden van deze groep, stuur je de email naar ons Google Groups emailadres, dat jou wordt meegedeeld bij aanvang van je lidmaatschap. Neem contact op met federatiemwers@gmail.com, als je het emailadres niet kan terugvinden. Antwoorden op jouw email worden ook naar alle leden van het forum gestuurd. Zorg er dus voor dat je bericht geen elementen of bijlagen bevatten, die het beroepsgeheim kunnen schenden.

Hoe kan je een wijziging doorgeven?

Wens je de moderator een berichtje te sturen, of een wijziging door te geven met betrekking tot je lidmaatschap (wijziging email-adres, de manier of de frequentie van het doorsturen van berichten, …) zonder dat dit bericht in de groep terechtkomt, stuur dan een bericht naar federatiemwers@gmail.com.

Hoe schrijf je jezelf uit?

Wens je niet langer deel uit te maken van dit forum, stuur dan een bericht naar federatiemwers@gmail.com.

Besloten Facebookgroep

Wil je graag in je vrije tijd interessante opleidingen, vacatures, artikels, initiatieven, humor, … met elkaar uitwisselen, dan kan dit op onze besloten facebookgroep ‘Federatie van Vlaamse OCMW Maatschappelijk Werkers’

Hoe kan je lid worden?

Surf naar Facebook. Vooraleer je lidmaatschapsverzoek geaccepteerd wordt, zal er gevraagd worden bij welk OCMW je aan het werk bent. Indien je als externe persoon vragen hebt, neem dan contact op met federatiemwers@gmail.com.

Overleg en actie


Stuur een mail naar federatiemwers@gmail.com en geef duidelijk aan waar jouw interesses liggen en op welke manier je betrokken wil worden.

Studiedag

Op 6 oktober organiseren wij met VIEWZ een studiedag met een politiserend karakter!! Het werkveld legt de politiek het vuur aan de schenen rond de structurele oorzaken van de wooncrisis, sociale (on)zekerheid en het tekort aan OCMW maatschappelijk werkers.

Meer informatie kan je vinden in Studiedag en publicaties.


Bestuursvergaderingen

Wil je graag de Federatie inhoudelijk mee vormgeven, dan ben je van harte welkom op onze twee-maandelijkse online vergaderingen. Wij zijn een kleine kerngroep van geëngageerde (hoofd)maatschappelijk werkers, die structurele veranderingen willen brengen.

Interesse? Vooral niet twijfelen! Stuur een mailtje naar federatiemwers@gmail.com.